Pomii au prins rădăcini în “Livada de la școală”

foto_livada_de_la_scoala

In acest weekend, peste 70 de voluntari ai companiei Antibiotice s-au implicat în proiectul „Livada de la şcoală”, derulat de Fundaţia „Antibiotice Ştiinţă şi Suflet” plantând 150 de pomi fructiferi la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iaşi şi la Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc, din  Corneşti comuna Miroslava.

„Livada de la şcoală” este un proiect prin care angajaţii Antibiotice doresc să insufle tinerei generaţii respectul faţă de protejarea mediului înconjurător, menţinerea unui stil de viaţă sănătos dar şi cultivarea spiritului civic în comunitate.

La Şcoala Specială Gimnazială „Constantin Păunescu” Iaşi învaţă elevi cu diferite deficienţe mintale printre care cea mai frecventă afecţiune este autismul. „Livada de la Şcoală” reprezintă pentru acestia o oportunitate de a contribui la protejarea mediului înconjurător şi de a participa prin activităţi de terapie la întreţinerea pomilor fructiferi.

In cei trei ani ai proiectului „Livada de la şcoală”, peste 300 de angajaţi ai companiei Antibiotice s-au implicat în mod voluntar, împreună cu familiile lor, în transformarea spaţiile nefolosite din incinta şcolilor în livezi de pomi fructiferi.