Poluarea din Iasi a scazut cu 20 la suta

Sharing is caring!

A scazut nivelul de poluare din Iasi in ultimele luni. De la inceputul anului si pana acum, gradul de poluare a inregistrat scaderi cu 20% fata de 2019 si 50% fata de 2018. La Garda de Mediu, cele mai multe sesizari ale iesenilor vizeaza colectarea deseurilor si desfasurarea lucrarilor de santier.

Gheorghe Bacusca, comisar sef Garda de Mediu Iasi: “Cetatenii municipiului Iasi trebuie sa se bucure pentru ca in ultimele 3 luni nu avem depasiri la ce inseamna calitatea aerului. Avem o scadere cu 20% la procentul de depasiri fata de anii precedenti”.

Cele mai multe reclamatii ale iesenilor din ultima perioada, vizeaza sanierele de constructii.

Noi avem in momentul de fata anumite controale care sunt planificate si neplanificate. O parte sunt dispuse de catre Garda Nationala de Mediu si in momentul de fata sunt dispuse controale la toate Unitatile Teritorial Administrative, verificam modul cum UAT-urile selecteaza, au contracte, nu au contracte cu deseurile, sunt ridicate, nu sunt ridicate sau sunt lasate undeva pe campuri, caci asamai avem probleme si in momentul de fata cu toate ca au contracte. Cele mai multe reclamatii sunt cu privire la santierele care sunt in special in Municipiul Iasi si faptul ca cei care au primit acte de reclementare ar trebui sa le respecte si daca nu le respecta, se pot lua masuri pana la suspendarea activitatii. Avem si cazuri de felul acesta de la inceputul anului, cand am suspendat activitatea unor constructori, dezvoltatori care aveau de facut ceva si nu respecatu actul de reglementare“, a completat Gheorghe Bacusca.

Garda de Mediu Iasi urmeaza sa desfasoare cateva campanii de constientizare a respectarii calitatii aerului si consecintele care apar de pe urma depasirilor inregistrare la statiile de monitorizare.

shares