Poluarea din Bacau, ascunsa de populatie?!

Sharing is caring!

Poluarea din Bacau, ascunsa de populatie! De aproape o jumatate de an, cetatenii nu stiu ce aer inhaleaza zilnic, de pe strazile orasului. Indicatorii nu mai pot fi vazuti, pentru ca sistemul electronic este defect, iar autoritatile nu au gasit solutii pentru a-l repara.

Pe strazile din Bacau au fost instalate cel putin trei panouri care afizeaza indicii de poluare din aer. Din octombrie, insa, dispozitivele nu mai functioneaza. Oamenii spun ca este vorba despre indiferenta autoritatilor sau, mai grav, vor sa ascunda adevaratele valori ale gradului de poluare din oras.

Sefii Agentiei pentru Protectia Mediului Bacau sustin ca lipseste o baterie speciala, pe baza careia functioneaza intregul dispozitiv electronic. Problemele persista din octombrie anul trecut.

Maria Ionos, purtator de cuvant Agentia pentru Protectia Mediului Bacau: “Este o problema de mentenanta la acel panou, care este o problema la nivel national. Cum aceste panouri sunt gestionate de catre ministerul Mediului, noi am anuntat acest lucru, ei stiu si ei trebuie sa faca demersuri pentru ca acele panouri sa devina functionabile. Este o problema de la nivel de minister, noi doar le folosim, nu facem noi modificari, nu facem noi reparatii. Lipseste sistemul GSM care transmite semnalul telefonic. Panoul acela arata indicele mediu de calitate a aerului, luand in considerare toate valorile masurate in intervalul orar respectiv, la paramentrii monitorizati, luand in considerare cantitatea de ozon, pulbere, amoniac si monoxid de carbon“.

Bacaul ocupa locul 16 in clasamentul oraselor poluate din tara noastra. Romania ocupa un loc fruntas la capitolul poluare cu PM10, particula de praf nociva pentru sanatatea noastra, la nivel european.

shares