Polonia este pregătită să construiască o „coaliție mai mică” pentru a trimite tancuri în Ucraina fără Germania

RTX6VRPF (1)

Dacă Germania nu va juca mingea, atunci Polonia va găsi alți parteneri pentru a livra Ucrainei tancurile de luptă Leopard 2, a declarat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki în urma unor remarci acide în care a acuzat Berlinul că stă în sprijinul Kievului împotriva invadării forțelor ruse.

Polonia este pregătită să ocolească opoziția germană pentru a construi o „coaliție mai mică” de țări și a găsi aliați dispuși să trimită tancurile în Ucraina, a declarat Morawiecki.

„Nu vom urmări pasiv Ucraina cum sângerează până la moarte”, a spus Morawiecki.

Remarcile sale vin pe fondul unei dezbateri aprinse cu privire la trimiterea în Ucraina a tancurilor de luptă de fabricație germană. Kievul a cerut armele pentru a-și reînnoi ofensiva împotriva Rusiei într-un efort de recucerire a teritoriului capturat.

Germania și-a exprimat reticența față de trimiterea de tancuri fără ca SUA să facă același lucru, deoarece se teme de o escaladare a conflictului. Berlinul deține și un drept de veto asupra reexportului de arme de la oricare dintre aliații săi. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a negat că ar fi blocat orice livrări.