Polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni, nu mai este sub control judiciar

accident-bucuresti-fete

Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe Raisa lovind-o cu mașina de Poliție pe o trecere de pietoni din capitală, în luna ianuarie, a scăpat de controlul judiciar. Vestea a fost dată astăzi de Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia fetiței ucise.

„Decizie inexplicabilă. Polițistul Popescu nu mai are control judiciar. Pe scurt, poate să conducă, să plece din țară, să facă orice. În 18.03.2022, la umbra «războiului» (n.red. – războiul declanșat de Rusia în Ucraina), Popescu scapă de orice urmă de control judiciar după ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale”, a spus Adrian Cuculis.

În 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.  

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.  

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că nu este acceptată proba cu testul poligraf în dosar, solicitată de avocatul familiei copilei care şi-a pierdut viaţa. Avocatul familiei afirma că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.