Polițiștii, un nou protest în stradă

politisti

Politistii au protestat din nou in fata Institutiei Prefectului din Iasi. Sindicalistii au cerut anularea inghetarii salariilor de catre Guvern si reclama modul in care se impart anumite beneficii.

Avem in fruntea Romaniei avem politicieni care fura din banii publici, care instiga categoriile sociale intre ele, care spun minciuni ca noi politistii, in vreme de pandemie vrem mariri salariale

Dupa protestul care a fost organizat in ultima zi a anului trecut, politistii s-au adunat din nou la Iasi. Peste 70 de politisti s-au adunat la ora 12 pentru a-si exprima nemultumirea fata de deciziile guvernantilor. Politistii considera ca sunt expusi iar salariile nu sunt nici pe departe motivante.

Florin Zlate- vicepresedinte Sindicatul National al Politistilor de Frontiera:

Politistii pe timpul pandemiei au fost in linia intai. Au luptat cu acest virus care a rapus o lume intreaga, ei nu au beneficiat si nu beneficiaza de suport covid, in schimb, o parte din prefecturi beneficiaza. Pana si femeia de servici benefiaza.

agent penitenciarul Iasi

Daca ne uitam in jur, avem colegi din toate sistemele de aparare. suntem revoltati pe guvernul Citu si nu isi respecta promisiunile din campanie

Au avut pancarte cu mesaje precum ” Jos Coruptia in PFR” sau „Echitatie salariala”.

Unii au venit chiar cu lanturi la picioare si cu maturi pentru a le prezenta guvernantilor.

Ioan Teneroi – vicepresedinte sindicatul EUROPOL

Ne simtim prizonierii incompetentei guvernantilor si implicit a ministrului nostru de interne

In conducerea MAI avem practic niste maturoaie. Tot timpul am avut incompetenti care au fost de acord ca guvernantii sa fure din salariile politistilor. Noi consideram practic ca suntem furati la salariu.

Protestatarii au respectat numarul maximum de persoane care au voie sa formeze o adunare in vreme de pandemie, au purtat masca de protectie si au pastrat distanta fizica.