Politiștii și voluntarii, la datorie de sărbători

foto_politie_cfr

400 de jandarmi, poliţişti şi angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt la datorie in Iasi până pe 15 octombrie, ultima zi de pelerinaj. Ieri si azi oamenii legii au dat 20 de sancțiuni pentru comerț ilicit și 65 pentru tulburarea ordinii publice. Pe langa acestia , sute de voluntari ofera ceaiuri calde si suport emotional pe intregul parcurs al pelerinajului.

Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie au iesit si astazi in intampinarea pelerinilor cu cateva recomandari utile. Pentru a rezista la rând, oamenii au fost ajutaţi de voluntari cu mâncare, ceai cald şi cafea. Pentru mulţi, porţiile servite de voluntari au fost ca o mana cereasca, mai ales că erau veniţi după un drum lung.
Voluntarii ii sfatuiesc pe pelerini sa vina pregatiti cu haine mai groase si chiar cu o carte ca sa evite discutiile pe diferite teme care i-ar putea distrage de la mesajul esential al acestei sarbatori de impacare si toleranta.

În primele doua zile de pelerinaj, aproape 100 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale , 10 dintre acestia au ajuns la spitalele iesene.