Politistii ieseni vor fi in strada la referendum

politia-605x

434 de polițiști vor asigura paza și protecția la 247 de secții de votare, dintre cele 736 ce se vor constitui pe raza județului Iași, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I. – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Peste 260 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 06-07 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în zilele referendumului, vor acţiona, conform competenţelor, 46 de poliţişti, constituiţi în echipe operative. Cei 93 de șefi ai posturilor de poliție comunale din județul Iași vor desfășura activități în zona de competență.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 15 poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune.