Polițiștii ieșeni verifică în acest weekend zonele aglomerate, terasele și piețele. Distanța socială și masca, principalele vizate

8befa788-af0c-46e3-8062-3551c916042f

Având în vedere numărul de cazuri de COVID 19 înregistrate, polițiștii ieșeni împreună cu reprezentanții celorlalte structuri implicate continuă acțiunile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020, referitoare la măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID 19.

La acțiunile desfășurate în acest weekend, participă polițiști, polițiști locali, jandarmi, pompieri, dar și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Iași, iar activitățile vor viza în principal zonele aglomerate și piețele, terasele, restaurantele.

Le reamintim cetățenilor să poarte masca de protecție, purtarea acesteia fiind obligatorie pe raza județului Iași, să păstreze distanțarea fizică și să evite aglomerările de persoane, pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că scopul principal al activităților este acela de a preveni răspândirea virusului și de a-i ajuta pe cetățeni să înțeleagă importanța respectării normelor de protecție și nu urmărim aplicarea de sancțiuni, însă nu poate fi tolerată încălcarea legii.

Astfel, polițiștii alături de reprezentanții celorlalte structuri implicate vor continua acțiunile, pentru siguranța tuturor cetățenilor.