Politistii ieseni au participat la trageri pe timp de noapte

Sesiunile de tragere cu armamentul din dotare reprezintă unul dintre cele 4 domenii de bază ale programului de instruire implementat de către specialiștii Serviciului Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași, pentru a răspunde nevoilor de pregătire și perfecționare ale polițiștilor ieșeni.

Pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare se desfășoară în Poligonul de tragere aparținând Ministerului Afacerilor Interne din Șorogari și este realizată pe două paliere, prin pregătire practică (exerciții manipulare armament, prezentare și explicare a regulilor de siguranță, a condițiilor legale în care se poate efectua uzul de armă) și prin şedinţe de tragere cu armamentul, pe timp de zi sau de noapte.

Astfel, în perioada 17-19 mai, polițiștii ieșeni din structurile care acționează în segmentul stradal (din cadrul secțiilor de poliție urbane și rurale, structurilor de poliție rutieră, transporturi și posturilor de poliție) au participat la ședințe de tragere cu armamentul din dotare pe timp de noapte. Activitățile s-au desfășurat în intervalele orare 21.00-24.00 și s-au axat pe desfășurarea de ședințe de tragere dinamice, în conditii de efort și stres psihic, de luminozitate scăzută etc.

Reamintim că, ședinţele de tragere în poligon sunt organizate lunar de ofițeri specializați din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al I.P.J. Iași și au ca scop exersarea de către personalul unității a tragerilor cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate. Polițiștii ieșeni execută ședințele de pregătire cu armamentul din dotare, respectiv pistoale Beretta, de calibru 9×19 mm.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!