Politistii din cadrul Biroului Rutier si al Serviciului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au actionat pe strazile din Iasi

Tragediile rutiere din ultima perioada au facut ca numarul actiunilor de control si de informare sa creasca pe strazile din Iasi. Astfel, politistii din cadrul Biroului Rutier si al Serviciului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au impartit materiale informative soferilor care au tranzitat zona centrala a orasului.

România se află în continuare în vârful clasamentelor sumbre privind numărul deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Inconștiența șoferilor, starea tehnică a mașinilor și infrastructura precară sunt factori care fac din accidentele rutiere o situație normală în România. Astfel, polițiștii ieșeni au demarat o actiune de informare in randul soferilor.

Avem siguranta in trafic si avem cateva informatii despre siguranta dumneavoastra in calitate de conducator auto, pieton sau biciclist.  Aici sunt ultimele modificari legislative cu privire la Legea Anastasia de care ati auzit. Conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului, drogurilor si producerea unui accident rutier mortal duce la executarea unei pedeapsa cu inchisoarea„. a mentionat unul din oamenii legii

Vara aceasta a fost promulgata Legea Anastasia care prevede ca șoferii care produc accidente mortale sub influența alcoolului sau drogurilor precum și cei care nu au permis de conducere valabil să nu mai poată primi pedepse cu suspendare, ci numai cu executare.

Am venit de la Vama Veche, am fost si la locul nenorocirii si au fost pe drum foarte multe intamplari cu teribilisti.

-Sunt oamenii constienti?

-Nu, sunt inconstienti iar ceea ce fac dansii este foarte bine. Controale sau informari. a spus o persoana

Actiunea de informare se va realiza la nivel european.


Adina Ciobanu, purt.cuv.IPJ Iași

In contextul proiectului ROADPOL sustinut de Comisia Europeana astazi, politistii rutieri impreuna cu politistii din cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi desfasoara activitati informative in vederea constientizarii de catre toti participantii la traficul rutier, a riscurilor la care se expun in momentul in care se abat de la lege.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *