Poliţiştii băcăuani au indisponibilizat un autovehicul de 40.000 euro şi 55 metri cubi de lemn fără documente

wood-gfab6dfde6_1280-640x400

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au indisponibilizat un autovehicul în valoare de 40.000 euro dar şi 55 de metri cubi de lemn transportat cu acesta, pentru care şoferul, din judeţul Neamţ, nu a putut prezenta documente legale, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Autovehiculul încărcat cu lemn a fost oprit de poliţiştii rutieri pe drumul european DN2-E85, pe raza localităţii Răcăciuni.

„Întrucât conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire a materialului lemnos, pentru care existau suspiciuni cu privire la legalitatea documentului, poliţiştii au procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule, încărcat cu 55 metri cubi material lemnos. Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Bacău care au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a ansamblului rutier, în valoare de 40.000 euro şi a materialului lemnos, cu o valoare de 49.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de transport de material lemnos în volum de peste 10 metri cubi, fără documente.