Politistii au pus gand rau articolelor pirotehnice

articole pirotehnice

În perioada sărbătorilor de iarnă,Poliţia Română desfășoară acţiunea naţională „Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. 

Scopul acţiunii este creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire şi combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2018/2019.            

În acest sens, sub coordonareaDirecţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Ieri, în cadrul planului de acțiune național „Foc de Artificii”, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice și Biroului Rutier Iaşi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autovehicul, condus de o femeie, de 33 de ani, din municipiul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, în interiorul autovehiculului, au fost identificate 13 baterii de artificii și 120 obiecte de obiecte pirotehnice, tip rachetă, susceptibile a fi deținute cu încălcarea prevederilor legale.

Articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.