Polițiștii au acordat primul ajutor unor migranți, care urmau să treacă ilegal în Serbia

1635837296344-14789-S4

Astăzi, 2 noiembrie, în jurul orei 02.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru supravegherea frontierei, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, pe direcţia localității Beba Veche, 8 persoane care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Polițiștii de frontieră au constatat că 4 dintre cei în cauză prezentau plăgi la nivelul feței, gâtului, mâinilor și traumatisme la nivelul capului, fapt pentru care au oferit, imediat, primul ajutor.

A fost solicitat sprijinul unor echipaje al Ambulanței prin apel la 112, iar răniții au fost transportațila spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe pentru a interveni pe teritoriul statului vecin şi a efectua verificări.

Din primele cercetări s-a stabilit ca cele 8 persoane sunt cetățeni din Siria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani. Aceştia au declarat faptul că, pe teritoriul Serbiei, în apropierea graniţei cu România, au avut un conflict cu un grup de cetățeni afgani și pakistanezi.

În prezent, starea de sănătate a trei dintre bărbați este stabilă, iar cel de-al patrulea a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.