Politisti rutieri din Sibiu acuzati ca au luat mita de la doi avocati

politisti-strada

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte a 4 politisti de la Serviciul Rutier a judetului Sibiu fiind acuzati ca au luat mita de la doi avocati.

In datele de 24 respectiv 31 octombrie 2020, cei patru agenți de poliție, organizați în două echipaje diferite de poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit în legătură cu exercitarea acestor atribuții sumele de 100 lei respectiv 200 lei, de la doi conducători auto, (avocați) depistați în trafic că circulau cu o viteză mai mare decât cea maxim admisă.

Sumele de bani ar fi fost primite de inculpați după ce au aplicat celor doi participanți la trafic minimul sancțiunii prevăzute de legislație pentru abaterea comisă. Dosarele a fost trimise spre judecare Tribunalului Sibiu.

Față de cei doi avocați procurorii anticorupție au dispus renunțarea la urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. De asemenea, ambii inculpați vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile.