Politisti din Franta si Romania s-au mobilizat sa prinda o banda de hoti din judetul Galati

masina politie

Miercuri, în baza unei comisii rogatorii internaţionale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, a ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale și poliţişti din cadrul Secției de Cercetări din Limoges / Franța, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul specialiştilor din cadrul  Serviciului Criminalistic, au organizat o acţiune pe raza localităților Târgu Bujor, Umbrărești, Moscu, Pechea, oraș Berești și municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost efectuate un număr de 7 percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 6 mandate de aducere.

În cadrul acţiunii desfăşurate a fost vizată activitatea unei grupări de criminalitate itinerantă formată din cetăţeni români din judeţul Galaţi. Această grupare a comis numeroase furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, vizând seifuri, prejudiciul total depăşind 380.000 euro.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, respectiv telefoane mobile, unităţi P.C., laptop-uri etc., şi 3 autoturisme.

Din componenţa grupului infracţional s-a stabilit că fac parte doi fraţi din oraș Târgu Bujor, lideri de grup şi alţi doi bărbaţi din comuna Vlădești, respectiv oraş Bereşti.

Persoanele identificate şi pe numele cărora erau emise mandatele de aducere au fost conduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul în vederea audierii, fiind emise mandate de arestare internaţională pe numele acestora.Cei in cauza au fost introduşi in Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi.