Politist de interventie, viata de film

politist sub acoperire

Pentru unii calvar, pentru altii adrenalina. O zi de munca la fortele speciale nu e deloc simpla. Aceasta meserie pe cat este de activa, pe atat este de solicitanta. Astazi, luptatorul SAS numarul 13, ne-a povestit cum e o zi de lucru pentru un politist de interventie.

Luptator SAS: „Pentru unii poate fi un calvar, pentru unii placere, adrenalina, depinde de fiecare persoana, difera de la persoana la persoana. Ce pot sa spun, imi place foarte mult aceasta meserie, o practic din 2006, spun eu ca mi se potriveste ca o manusa”.

Si-a inceput activitatea ca si politist la ordinea publica dar viitorul i-a oferit ocazia de a deveni politist de interventie rapida.

„O zi de lucru a unui politist de la interventie. Dimineata cand intri in program la ora 8, te schimbi in echipament sportiv, pana la ora 12 ai de facut activitati sportive. Faci o alergare, sala, deci asta in jur de 3 ore in fiecare dimineata. Dupa ce ai facut alergarea si cu sala si cu procedee autoaparare, vine un program administrativ, de jumatate de ora, o ora dupa care trecem la pregatirea tactica”, a completat politistul.

La orice tip de interventie, politistul trebuie sa aiba obligatoriu mai multe echipamente.

„Politistul cand pleaca la interventie are pistolul Glock, pistolul mitraliera sau pistolul semiautomat, LP. Acesta este un pistol romanesc, de fabricatie romaneasca Cugir 1999. Pusca de vanatoare, noi o luam cand merge in tiganie tot timpul, asa spunem noi. La Grajduri, la Ciurea, la Harlau unde sunt persoane de etnie roma, mergem totdeauna cu pusca de vanatoare si munitia cu bile de cauciuc”, a afirmat luptatorul SAS.

In fiecare an, cei de la fortele speciale au sute de descinderi.

„Vine informatia, mergem acolo. Este un individ inarmat cu ce, are arma de foc, pistol sunt mai multe persoane, copii in interior, de aceste informatii am eu nevoie. Mi le-a dat, de acolo eu stiu ce am de facut. Am colegul meu, omul meu, totdeaunaa actionam in doi, la interventie nu ai sa actionezi niciodata singur”, a mai spus angajatul MAI.