Politicienii ieseni s-au mutat pe TikTok

WhatsApp Image 2023-01-11 at 16.21.06

Politicienii din Iasi sunt tot mai prezenti pe retelele de socializare. Chiar daca unii se afla la inceput de drum, o parte dintre ei se bucura de milioane de vizualizari la clipurile postate pe conturile oficiale. Indiferent ca vorbim despre PSD, PNL sau USR, politicienii spera sa atraga noi simpatizanti printr-un continut de calitate.

Daniel Juravle, viceprimar mun. Iasi

„Salut! Numele este Daniel Juravle. In cazul in care locuiesti in Iasi sa stii ca sunt viceprimarul tau. Ce inseamna asta? Daca ai probleme, sugestii, curiozitati, lasa-mi un mesaj scris sau un comentariu si putem gasi impreuna o cale de rezolvare”.

Platformele de socializare sunt un mijloc prin care politicienii din Iasi vor sa atraga atentia publicului. Aici, ei au o deschidere mai mare, care duce implicit, la o crestere a audientei. Spre exemplu, viceprimarul municipiului Iasi, Daniel Juravle isi doreste ca prin intermediul aplicatiei Tik Tok sa ajunga la cetateni si sa afle sunt problemele comunitatii si ce solutii se pot gasi. La polul opus sunt politicienii care aleg sa faca opozitie pe retelele de socializare. Senatorul USR Marius Bodea este cel mai creativ in privinta materialelor pe care le promoveaza in mediul on-line.

Marius Bodea, senator USR

„Cosuri de gunoi inteligente. Primarul Iasului ne-a dat pe spate. Ne-a cumparat cosuri de gunoi inteligente ca noi eram prosti pana atunci. 7.000 de euro bucata. Principala functiune a acestui gunoi este ca ar depozita temporar resturile pe car ele arunca oamenii. Si te tine de vorba cand vrei sa arunci resturi in el”.

Bogdan Balanișcu, secretar de stat Ministerul Mediului

„Maine primarul PNL Mihai Chirica vrea sa cresca taxele la tarabe in loc sa amenajeze.

– Nu suntem de acord.

– Noi de la PSD nu suntem de acord”.

Unii aleg sa povesteasca momente din viata unui politician.

Costel Alexe, președinte CJ Iasi

„Dragi ieseni suntem la parterul viitorului Aeroport International Iasi, cum spune domnul director Vatra va fi un aeroport nou. Cel mai mare pe care il are Romania, construit dupa Aeroportul Otopeni, cel mai mare dupa 1990. 32.000 de metri patrati.

Razvan Timofciuc, consilier local USR

„Sunt in cartierul Dacia, pe strada Stramosilor. Aici a fost aprobat un PUZ pentru un P+4 intre blocuri. Vecinii sunt nemultumit”.

Iar altii se bucura de milioane de vizualizari si mii de reactii la fiecare clip.

Filip Hăvârneanu, deputat USR

Taxe pe bacsis. Asta ne mai lipsea. Asta au votat acum guvernantii nostri. PSD, PNL,UDRM a supraimpozitat taxele de part time, au bagat taxe pe soare. Ce mai urmeaza? Scrieti in comentarii ce taxe credeti ca o sa mai aiba”.

Conform studiilor facute la nivel national, partidul USR investeste cei mai multi bani in social media si in campaniile de promovare.