Politici publice alternative pentru aer curat și sănătate

foto_Mioara_Gociu

Cum creștem calitatea aerului?

Astazi a avut loc la Iasi conferința de lansare a proiectului „Politici publice alternative în domeniul calității aerului”. Scopul proiectului este dezvoltarea capacității ONG-urilor de a dezvolta politici publice alternative, în vederea optimizării proceselor decizionale ale administrației publice, orientate către cetățeni şi mediul de afaceri. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Conferinta de astazi a adus impreuna oameni implicati care isi doresc cu adevarat o schimbare vizibila in aerul pe care il respiram. Beneficiar și lider de proiect este Breasla Constructorilor Ieșeni, în parteneriat cu alte asociatii importante din tara. Împreună, și-au propus să schimbe modul în care societatea civilă se implică în formularea de politici publice alternative.

În cadrul conferinței au fost anunțate rezultatele preliminare ale unor cercetări privind monitorizarea calității aerului în municipiul Iași, cu accent pe factorii poluatori din zonă și impactul asupra sănătății populației. Si partenerii de proiect din tara au asteptari mari de la politicile alternative privind poluarea din tara noastra.

Conferința de astazi s-a bucurat de prezența unor reprezentanți marcanți din lumea medicală, oficialități locale și reprezentanți ai ONG-urilor partenere in proiect. Toti, au acelasi gand, sa gaseasca impreuna solutii pentru un aer curat si sanatos.

Proiectul are ca rezultate așteptate creșterea capacității ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern. Printre activitățile proiectului se număra și dezvoltarea unei campanii de conștientizare a calității aerului, sub numele ”Oxigen pentru Romania”.