Poliția Română vrea să cumpere 400 de aparate DrugTest, dar are bani doar pentru 244

Poliția Română a început procedurile pentru achiziționarea a 400 de aparate DrugTest. Totuși, în prezent nu au fost găsite surse de finanțare decât pentru 244 de aparate.Potrivit IGPR, în anul 2017 au fost inițiate primele achiziții de mijloace tehnice pentru depistarea substanțelor psihoactive (DrugTest), fiind dotate toate birourile Brigăzii Autostrăzi cu șase aparate.

Începând cu anul 2019, au fost asigurate fonduri financiare pentru achiziționarea la nivelul unităților de politie a 122 de echipamente de depistare a substanțelor psihoactive.

Ca urmare, polițiștii au acum „184 de dispozitive, dintre care 56 sunt puse la dispoziție, în baza unor contracte de comodat”, scrie Mediafax.

În prezent, IGPR are în derulare o procedură de achiziționare pentru 400 de aparate pentru depistarea prezenței în salivă a substanțelor stupefiante, cu termen de depunere a ofertelor stabilit pentru data de 31.08.2023.

Fondurile financiare sunt asigurate pentru 244 de sisteme, din două proiecte cu finanțare externă.

Pentru celelalte 156 de aparate vor fi să fie identificate și alocate sumele necesare pe durata de valabilitate a acordului-cadru, a precizat IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *