Poliția Locală cu ochii pe mașina ta

Sharing is caring!

Iașul este ticsit cu autovehicule poluante, în special autovehicule cu motoare diesel care emit fum dens din cauză că le-au fost eliminate sistemele de reducere a poluării, în condițiile în care noxele emise sunt toxice și prezintă un disconfort major pentru cetățeni. In aceste condiții, primarul Mihai Chirica a anuntat masuri in parteneriat cu Politia Locala.

Primarul Mihai Chirica a dispus Poliției Locale să ordone tuturor echipajelor de poliție aflate pe teren să noteze numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care scot fum negru și dens pe țeava de eșapament și să raporteze datele săptămânal.

Pentru aceste autovehicule, municipalitatea va solicita Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași datele de identificare ale proprietarilor și va sesiza Registrul Auto Român pentru a se asigura că acestea sunt în configurația de la data omologării.

Va reamintim ca eliminarea sistemelor de reducere a emisiilor poluante este o practică ilegală, legislația din domeniu specificând faptul că „modificarea unui vehicul trebuie validată de Registrul Auto Român”, precum și că „în intervalul dintre două inspecții tehnice, deținătorul vehiculului rutier are obligația de a asigura menținerea acestuia într-o stare tehnică corespunzătoare, în vederea încadrării în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și categoria de folosință conform destinației”.

shares