Politehnica Iași și-a luat preparator fizic trecut pe la Bayern Munchen și naționala Israelului

Politehnica Iaşi şi-a luat un nou preparator fizic. Italianul Riccardo Proietti a completat colectivul tehnic al formaţiei din Copou.

Astăzi, fostul preparator fizic al echipelor Bayern Munchen şi al naţionalei Israelului şi-a cunoscut noii colaboratori şi a “luat pulsul” jucătorilor ieşeni la antrenamentul desfăşurat pe terenul sintetic de baza Sportivă Tineretului. Riccardo Proietti, născut la 29 iulie 1969, la Florenţa, în Italia, are un CV de invidiat.

A lucrat la cluburi renumite din Europa, precum Bayern Munchen, Empoli, Udinese, Pescara, Grasshopper Zurich, dar şi la prima reprezentativă a Israelului. A mai activat în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda, Baniyas şi Al Jazira. De-a lungul timpului a pregătit fotbalişti celebri precum George Weah, Luca Toni, Franck Ribéry şi Philipp Lahm. Alături de antrenorul Otmar Hitzfield a cucerit titlul în Bundesliga cu Bayern Munchen în 2008.  

Riccardo Proietti este doctor în ştiinţe, diplomă obţinută la Institutul din Viena, iar de-a lungul timpului a publicat nenumărate lucrări şi articole de specialitate.