Poli Iasi a pierdut pe teren cu FC Buzau dar putea sa castige la masa verde

poli iasi

Seria de victorii a Iasului din campionat si Cupa Romaniei s-a intrerupt astazi, la meciul impotriva Gloriei Buzau contand pentru etapa a 6-a din Liga a doua. Unicul gol al meciului a fost marcat in repriza secunda de Ekollo, intr-un moment in care gazdele jucau in inferioritate prin eliminarea lui Chatziterzoglou.

Politehnica a evoluat slab si avut putine ocazii la poarta buzoienilor. In urma acestui rezultat, FC Buzău a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 7. Poli Iași rămâne cu 6 puncte și e pe locul 13.

Iesenii puteau sa castige partida la masa verde. Cu doua zile inainte de meci, cei de la Politehnica le-au trimis buzoienilor varianta de echipament cu care vor evolua doar ca inaintea partidei, oaspetii s-au prezentat cu doua seturi de echipamente, avand culori asemanatoare, tricouri albastre si sorturi albe si altul complet alb. Centralul partidei, Adrian Moroita nu a fost de acord cu echipamentul celor de la Buzau astfel incat gazdele putea obtine victoria la masa verde.

“Mai intai ne-au rugat sa jucam in echipamentul de deplasare dar nu le puteam cere jucatorilor sa dezbrace tricourile. Din respect pentru suporterii care au venit la meci si pentru televiziuni am decis sa intram in teren”, ne-a spus un oficial al clubului iesean.

In cele din urma, buzoienii au evoluat cu un set de tricouri din sezonul trecut al celor de la Poli fiind acoperite cu leucoplast sponsorii si emblema clubului iesean. Unii dintre jucatorii gazdelor nu au observat acest lucru, Razvan Onea marturisind chiar ca “nu a bagat de seama”. In schimb, Alexandru Munteanu de la Buzu, sustine ca a mai trecut printr-o situatia asemanatoare cand juca la Timisoara.

Politehnica Iasi – FC Buzau 0-1

A marcat: Serge Ekollo 78′

Poli Iași: Popescu – Onea (Torres 85′), Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Serediuc – Ov. Mihalache (Asăvoaei 85′), Chatziterzoglou – Al. Stan, Istrate (Mărieș 59′), Pelivan (Defta 59′) – S. Camara. Antrenor: Costel Enache
Eliminat: Okan Chatziterzoglou 50′ (roșu direct)

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, Ghinga (cpt.)(A. Lopez 46′), Oltean – Gaitan (A. Manea 72′), Cârstocea – Al. Munteanu, Ekollo (Wiktorski 90′), Cr. Ciobanu (Pațurcă 61′) – Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai

Foto: Digisport