Poleiul de la Dobrovăț, mărul discordiei în CJ

accident

Dupa accidentul de la Dobrovat de azi-dimineata, Consiliul Judetean Iasi a sustinut, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu poarta vina faptului ca drumul nu a fost curatat. In replica, consilierii judeteni PMP au solicitat preşedintelui CJ să explice ieşenilor de ce nu s-a luat în calcul menţinerea unui număr minim de utilaje care să prevină astfel de accidente şi care să fie pregătit pentru situaţii excepţionale.

De ce nu s-a curatat dumul de la Dobrovat?

„Facem precizarea că, în afara duratei de valabilitate a contractului subsecvent acordului cadru cu privire la deszăpezire, în cazul unor fenomene meteo excepționale se poate încheia un nou contract numai în condițiile emiterii de către instutuțiile abilitate a unei avertizări speciale în acest sens. (…) Județul Iași nu s-a aflat sub incidența niciunei avertizări care ar fi putut afecta circulația pe drumurile publice. Singurul cod emis de către Administrația Națională de Meteorologie a fost cel de vânt și vijelii, intrat în vigoare în această dimineață la ora 6.00.” se arata in comunicatul CJ Iasi.

Consilierul judetean Alin Aivanoaei de la PMP a declarat ca dacă se intervenea la timp, astăzi nu mai discutam despre 21 de oameni care au ajuns la spital pentru că autorităţile nu au fost în stare să prevadă nişte condiţii meteorologice instabile.

Accidentul de la Dobrovat, la un pas de a se transforma într-o adevărată tragedie, s-a întâmplat din cauza poleiului, acoperit de zăpadă. Autorităţille judetene  nu au intervenit cu antiderapant.