Podul de peste Dunăre de la Brăila, fisuri imense în asfaltul turnat în urmă cu o lună

Golden Gate de România are din nou probleme. Au apărut fisuri imense în asfaltul noului pod peste Dunăre de la Brăila şi inflitraţii în structura de rezistenţă de sub apă. Constructorul pretinde că reţeta de asfalt a fost cerută special de statul român. De cealaltă parte, autorităţile spun răspicat – au comandat şi plătit un pod bun şi funcţional.

Șoferii care au trecut ieri pe pod au fost surprinşi să vadă muncitori care astupau, din nou, crăpăturile din asfalt. Lucrau pe aceeaşi bandă reparată şi în septembrie.

Doar o lună a trecut de la reasfaltare până când au apărut primele crăpături în asfalt. Crăpături atât de mari încât se putea vedea tablierul metalic al podului. Acum, întreaga bandă de circulaţie de pe sensul Tulcea-Brăila a fost închisă, iar problemele au fost remediate seara trecută.

Chiar dacă acum asfaltul este ca nou, şoferii se tem de alte defecte.

Constructorul celui mai mare proiect de infrastructură din România ultimilor 30 de ani dă vina pe şoferii de camion care circulă pe pod cu tonaj peste limita admisă.

Reţeta asfaltului este îndoielnică, susţin experţii în infrastructură.

Probleme au apărut şi la un element din structura de rezistenţă – locul unde sunt ancorate cablurile de susţinere – există inflitraţii în mii de fisuri minuscule. Constructorul nu pare îngrijorat şi spune că va găsi o soluţie.

Podul de aproape 500 de milioane de auro a fost dat în folosință acum patru luni şi a trecut prin două runde de reparaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *