Orașul Podu Iloaiei va avea o nouă școală

335060606_530618469185041_7134511758937012265_n

În aceste zile, autoritățile locale au primit vizita unei delegații a reprezentanților Băncii Mondiale și ai Ministerului Educației. Aceștia, împreună cu arhitecții și alți specialiști care i-au însoțit, au expus în detaliu planul pentru noua unitate de învățământ de care orașul Podu Iloaiei va beneficia.

Proiectul de a construi o școală nouă a primit finanțare nerambursabilă de la Banca Mondială, orașul Podu Iloaiei fiind una dintre puținele localități din județul Iași în care se va realiza un astfel de proiect.

„La întâlnirea de la sediul primăriei, acolo unde cei veniți în vizită ne-au prezentat în detaliu cum va arăta școala nouă, au participat și reprezentanții Școlii Gimnaziale „A.I.Cuza”, ai părinților și ai elevilor. A fost o întâlnire la care fiecare parte prezentă și-a putut expune opinia, a putut aduce sugestii la proiect”, a transmis Primaria Podu Iloaiei.

Așadar, viitoarea școală de la Podu Iloaiei va avea 14 săli se clasă, 3 laboratoare, CDI, bibliotecă, cabinet medical, cancelarie și secretariat, spații tehnice și pentru depozitare. Va fi o clădire P+ 2E, cu o capacitate pentru 350 de elevi. De asemenea, construcția va fi adaptată și pentru persoanele cu dizabilități și va respecta toate normele de siguranță pe care legea le impune. În plus, pe lângă construcție, proiectul prevede și mobilarea și dotarea unității școlare cu toate echipamentele necesare pentru un act educațional de calitate.

„Proiectul este finanțat și implementat de Banca Mondială. Acest lucru înseamnă că Banca Mondială se ocupă de toate procedurile premergătoare și de implementare. Până în prezent, a fost o cooperare foarte bună între noi, primăria Podu Iloaiei, și ei, Banca Mondială, în sensul că am înaintat prompt documentațiile solicitate și am rezolvat în timp util toate cerințele pe care Banca Mondială ni le-a comunicat. Sperăm că șantierul va fi deschis cât mai curând și vor începe lucrările de construcție”, a spus Ioan Alexa.