Poate din a doua, merge! Bacalaureat 2018

foto_studenti

Elevii care nu au reușit să obțină un rezultat de trecere la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018, au susținut astazi prima probă scrisa a examenului de toamna, respectiv proba la Limba şi Literatura Română. Examenul a inceput la ora 9.00 iar intrarea in sala s-a facut inca de la 7.30.

La nivelul judeţului Iaşi, au fost asteptati sa participe la examenul de astazi 1296 de candidaţi în patru centre de examen – la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi şi la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi. Concepute pe 3 mari cerinte , subiectele de azi au avut 3 ore timp de rezolvare iar tinerii sunt increzatori ca de asta data vor lua Bacul.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi sustin ca examenul de astazi s-a desfasurat in conditii normale.  De asemenea, a fost organizat un centru de evaluare pentru lucrările scrise provenite din alte judeţe.

Rezultatele iniţiale ale examenului vor fi publicate sâmbătă, 1 septembrie. În aceeaşi zi, intervalul orar 12.00-16.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii. În perioada 2-5 septembrie va avea loc reevaluarea lucrărilor, iar rezultatele finale vor fi publicate joi, 6 septembrie.