PNL şi PMP fac radiografia bugetului judeţului: „Nu mai este un buget al stagnării, ci unul al declinului!”

conferinta pnl

În cadrul unei conferinţe de presă comună, lideri ai PNL Iaşi şi PMP Iaşi au făcut radiografia bugetului judeţului propus de Maricel Popa, iar cifrele nu arată deloc bine. Săptămâna aceasta are loc şedinţa plenului Consiliului Judeţean Iaşi pentru aprobarea bugetului, însă proiectul nu a fost publicat, ci doar o serie de anexe, cu puţin timp înainte de termenul limită pentru depunerea amendamentelor. În fapt, pe data de 2 aprilie a fost publicat pe site-ul CJ anunţul că proiectul de buget este publicat şi că se pune în dezbatere publică, dar abia pe 12 aprilie au apărut publicate anexele la buget, în condiţiile în care perioada de dezbateri se încheia pe 16 aprilie.

„Vorbim aici de o lipsă totală de transparenţă a conducerii Consiliului Judeţean, în persoana celui mai slab preşedinte pe care această instituţie l-a avut vreodată. Din păcate, Maricel Popa a fost mai preocupat de vizita lui Dragnea la Iaşi decât de un buget sustenabil pentru judeţ. Din păcate, dacă anul trecut spuneam că avem un buget al stagnării, anul acesta este unul al declinului, cu un deficit de 40 milioane euro. Vă închipuiţi câte investiţii puteau fi făcute cu aceste fonduri. Bugetul judeţului Iaşi nu este al lui Popa, nu este al PSD, este al tuturor ieşenilor, consilierii judeţeni, primării şi toti ieşenii implicaţi aşteaptă cu interes acest buget pentru a îl analiza, să vadă ce investiţii intră anul acesta în lucru, să stie, astfel ce beneficii vor avea comunitatile din proiectul de buget propus de către majoritatea PSD-ALDE”, a declarat preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

„Maricel Popa a publicat aceste anexe la buget într-o vineri iar asta a însemnat că doar într-un un weekend care cetatenii aveau posibilitatea de a adepune sugestii și reclamatii la buget. În aceasta perioada site-ul CJ a fost nefunctional, încărcându-se foarte greu. Niciodata nu s-a întamplat să existe o aşa brambureală la votarea bugetului. Lipsa de comunicare și dialog pe marginea bugetului a PSD și a lui Maricel Popa, o cunoaştem, dar să publici bugetul cu 3 zile înainte de votare, este o dovadă de crasă nesimţire şi bătaie de joc la adresa ieşenilor și a consilierilor judeţeni. Nici macar la publicarea convocarii Consiliului Judetean în şedinţa de pe 24 aprilie, nu a fost transmis consilierilor vreo formă a propunerii de buget. PNL a cerut mereu transparenţă şi dialog pe bugetul judeţului Iaşi, am cerut ca discuţiile între partide să înceapă din timp, ca și anul trecut , și anul acesta vom refuza orice invitaţie la dialog pe marginea bugetului facută în bătaie de joc cu o oră înainte de votarea lui”, a precizat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe a făcut declaraţii referitoare la folosirea de către Maricel Popa a Ansamblului Folcloric al judeţului Iaşi pentru întâlnirea cu şefii PSD, la Iaşi. Totodată, deputatul Costel Alexe a făcut un apel la unirea opoziţiei în Consiliul Judeţean pentru a împiedica abuzurile făcute de Maricel Popa.

 „Colegii noştri, consilieri judeţeni, au cerut demisia celor care astăzi conduce Ansamblul Folcloric, pentru că dincolo de orice contract, factură şi chitanţă, este o ruşine pentru judeţul nostru să politizezi în asemenea hal ceva ce ar trebui să fie emblema judeţului nostru. Condamn ferm folosirea tuturor instituţiilor de cultură din judeţul nostru pentur interesul unor politicieni şi efemeri şi mărunţi”, a mai completat preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe.