PNL si AUR sunt aproape umar la umar intr-un sondaj INSCOP pentru News.ro

Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, PSD continuă să conducă în preferințele electoratului, în timp ce  PNL și AUR se află într-o competiție strânsă pentru poziția secundă.

Dintre cei 37.8 la suta de respondenți care își exprimă preferința pentru un partid din listă si declară că merg sigur la vot,  31% dintre alegători ar vota cu PSD, 20.4% cu PNL, iar 19.7% cu AUR. USR ar obține 12% din totalul voturilor, în timp ce UDMR ar obține 4.6%.  Pentru SOS ar vota 3.1% dintre alegători, iar 2,7% pentru Partidul Verde. 1.7% dintre cei intervievați ar opta pentru PMP, 1.5% pentru Pro România,  1% pentru Forța Dreptei, 0.7% pentru REPER. 1.6% dintre voturi ar merge către alt partid. 

Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (63.8% din total eșantion), 29.1% dintre români ar vota cu PSD, 22.4% cu AUR, iar 19% cu PNL. Pentru USR ar vota 11.6% dintre români, în timp ce UDMR ar obține 4.1% dintre opțiunile de vot. 

Pentru SOS ar vota 3.1% dintre cei care și-au exprimat o opțiune de vot, iar 2,5% pentru PMP. 2.5% dintre cei intervievați își exprimă opțiunea de vot pentru Partidul Verde, 2.2% pentru Pro România, 1% pentru Forța Dreptei, 0.5% pentru REPER, 1.8% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *