PNL Iași | Sportul ieșean în colaps, cauze și soluții

foto_Marius_Bodea

Astazi, intr-o conferinta de presa care s-a desfasurat la sediul PNL Iasi, Vlad Simionescu, cel mai bun judoka român, împreună cu deputatul Marius Bodea au făcut astazi o radiografie a dezastrului din sportul iesean. Sportivii ieseni au nevoie de sustinere din partea autoritatilor locale, aceasta a fost concluzia majora a intalnirii de azi.

Deputatul Marius Bodea, împreună cu Vlad Simionescu, cel mai bine clasat judoka român, la masculin, în clasamentul mondial (wrl 34), recent campion național cu echipa C.S. Politehnica Iași, multiplu campion național, european și medaliat la campionatele mondiale, au tras un semnal de alarmă cu privire la colapsul în care se află sportul ieșean, în cadrul unei conferințe de presă.

Campionul Vlad Simionescu a enumerat multe nemultumiri ale sportivilor din Iasi. Cei doi au prezentat 7 soluții punctuale pentru salvarea sportului ieșean:

PNL | Salvarea sportului iesean in 7 puncte:

1. Construcția unei săli polivalente la standarde moderne.
2. Construcția unei baze sportive pentru copii și junior.
3. Construcția unui bazin olimpic pentru înot.
4. Axcordarea unor deduceri fiscale, pe baza unei scheme de minimis, pentru companiile care investesc în cluburile sportive.
5. Oferirea, cu titlu gratuit, a infrastructurii sportive (săli sportive, terenuri de sport), pentru cluburile sportive ieșene, după terminarea orelor și în vacanțe!
6. Acordarea titului de cetățean de onoare tuturor sportivilor care obțin medalii la campionatele europene, mondiale și, evident, la olimpiadă!
7. Dublarea începand cu anul 2019 a sumelor alocate de Primăria Iași sportului ieșean și in perspectiva anilor viitori atingerea unui procent de 3% din total buget.