PNL Iași avertizează: ” Tun imobiliar fără precedent!”

foto_Marius_Bodea

Ultimele jocuri politice

Deputatul Marius Bodea, împreună cu aleșii locali PNL, reprezentanți ai Biroului Politic Local PNL și ai Biroului Politic Județean PNL, au atras atenția că în ședința de Consiliu Local care avea loc miercurea aceasta, 31 octombrie, primarul Mihai Chirica a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează un schimb de terenuri păgubos pentru Iași.

”Este cel mai mare tun imobiliar din istoria orașului. Daca acest proiect se va concretiza, aproximativ 10.000 mp de terenuri aflate în proprietatea Primăriei, situate în cele mai bune zone din oraș, vor ajunge la un samsar imobiliar din jurul primarului Chirica. În schimb, Municipalitatea se va alege cu 6500 mp lângă Teatrul Național, teren care nu poate fi valorificat economic, pe care nu se poate construi cu regim de înălțime mai mare de P+3. Această insistență a primarului de a concretiza acest schimb de terenuri din care Iașul iese clar în pierdere arată că este captiv intereselor imobiliare”, a spus Marius Bodea.

Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, sustine că terenul pe care Primăria urmează să îl primească este în Zona protejată a Monumentelor Istorice.

”Ieșenii trebuie să știe că acest teren care ar urma să intre în proprietatea Primăriei este în Zona de protecție pentru monumentele istorice de categoria A, în condițiile în care Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” este la 100 metri distanță. Mai mult decât atât, în evaluarea terenului de lângă Teatrul Național s-au introdus și clădirile de pe acel teren, deși ele vor fi demolate, în eventualitatea în care se va construi ceva acolo. Așadar, terenul pe care urmează să primească Primăria este supraevaluat pentru a da aparența unui schimb echitabil, ceea ce, în mod evident, nu este adevărat”,  a conchis Alexandru Muraru.