PNL cere investiții și nu promisiuni în cultura ieșeană

foto_ministrul_culturii

Liberalii considera ca vizita ministrului Culturii de la Iasi s-a transformat intr-o sedinta de partid, la intalnire fiind invitati doar consilierii de la PSD si ALDE. Partidul National Liberal critica lipsa unei strategii coerente pentru celebrarea Centenariului.
Filiala locala PNL acuza Consiliul Judetean ca nu a relizat niciun proiect pentru ca Iasul sa marcheze asa cum se cuvine 100 de ani de la Reîntregirea României. Din acest motiv, sustin liberalii, Consiliul Judetean Iasi a pierdut 6 milioane de lei, alocate de catre Guvernul Romaniei.
PNL-istii ieseni nu sunt de acord nici cu amplasarea unui viitor sediu pentru Filarmonica, înghesuit între fostul sediu al acesteia și Liceul de Arta “Octav Bancila”. Liberalii cred ca vizita lui George Ivascu la Iasi nu va aduce vreun beneficiu capitalei Moldovei.

„Consideram ca aceasta vizita are un unic scop de propaganda politicianista, singurul lucru care a ramas de pe urma vizitei ministrului Ivașcu sunt asigurarile verbale ca Iașul va conta. Nu va conta, pentru ca dovezile de pâna acum ne demonstreaza contrariul. În fiecare an, sub guvernarile repetente ale lui Dragnea, bugetele de investiții serioase au ocolit Iașul. În urma vizitei ministrului culturii, au ramas foarte multe semne de întrebare, deoarece nu a oferit niciun raspuns clar, concret cu privire la sumele alocate Iașului, sau cu privire la termenele de începere a lucrarilor la Filarmonica și Opera”, se precizeaza intr-un comunicat al PNL Iasi.

In conditiile in care, institutiile culturale din Iasi nu dispun de propriile sedii, PNL-ul critica si organizarea la Iasi a balului Centenariului.

„PNL Iași considera inoportuna organizarea balului Centenarului la Iași și prezența la acest bal a membrilor Guvernului Dancila și a parlamentarilor de la PSD și ALDE, care au respins amendamentele la buget privind autostrada Iași-Tg Mureș și care au aprobat modificarea Codului de Procedura Penala, transformând România în raiul infractorilor. Organizarea acestui bal la Iasi pentru protipendada politica, nu reprezinta altceva decât o noua forma de umilire a ieșenilor. Dupa ce Guvernul a refuzat sa primeasca pe ieșenii care au manifestat pentru autostrada, consideram ca acest bal va fi o buna oportunitate pentru noi, ieșenii, sa le demonstram celor care au umilit Iașul pâna acum, prin servilism și incompetența, ca Iașul nu este un loc de joaca pentru cei care își bat joc de el”, sustin liberalii ieseni.