PMP solicită convocarea CSAT și sprijin extern pentru depășirea crizei sanitare

diaconescu-si-movila-1

PMP solicită implementarea unor măsuri pentru depășirea actualei crize sanitare. Președintele Cristian Diaconescu susține că România trebuie să fie sprijinită de comunitatea europeană în această perioadă dificilă pentru sistemul sanitar și cere convocarea Consiliului Superm de Apărare a Țării (CSAT). De asemenea, liderul PMP Iasi, Petru Movila a criticat lipsa de implicare a președintelui Klaus Iohannis în finalizarea proiectului autostrazii A8.

PMP cere masuri urgenta pentru depasirea crizei sanitare, pe fondul lipsei de strategie a statului pentru rezolvarea acestei probleme.

„Este o situație dramatică cea prin care trecem, în România facem medicină de dezastru. În opinia noastra nu există un plan coerent privind prevenirea îmbolnăvirilor și modul în care în acest moment se exercită o presiune extraordinară pe spitale, reprezintă un semnal cât se poate de clar din această perspectivă., transmite Cristian Diaconescu, președintele PMP.

Partidul Mișcarea Populară propune o serie de soluții care ar putea duce la limitarea numărului de cazuri Covid.

„Un program național de testare gratuită, cu prioritate pe categoriile vulnerabile, care sunt evident cele mai expuse bolii. Reluarea caravanei de vaccinare cu prioritate pe categoriile vulnerabile. Am mai solicitat convocarea CSAT, dar nu întâmplător, pentru că, în această situație care reprezintă o amenințare la siguranța națională este nevoie de toate instituțiile care au menirea legală să apere siguranța cetățeanului împreuna cu un comitet de medici la nivelul CSAT, să implementeze un plan de urgență în urmatoarele 2 saptamani”, a adăugat Cristian Diaconescu.

La rândul său, Petru Movilă, președintele PMP Iași critică promulgarea legii de construcție a autostrăzii A8, care ar urma să fie gata în 2030.

„Cam acesta este interesul pe care parlamentarii ieșeni îl au față de autostradă, când toata lumea într-o normalitate spunea că atunci când vrei să ajuți înseamnă că termenul de 2026 îl aduci măcar cu o zi mai devreme, nu-l duci cu 4 ani mai târziu, iar textul se bate cap în cap pe ultima formă promulgată de președintele Iohannis, cel care a declarat în 2018 că trebuie să fie un proiect clar pentru Moldova și România, dar nu a facut nimic în sensul declarațiilor sale.”, a declarat Petru Movilă.