PMP solicita convocarea CSAT pentru stoparea crizei sanitare

pmp

Partidul Mișcarea Populară solicită președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică din sistemul sanitar. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un comitet format în principal din medici, sustin cei de la PMP.

Guvernul a demonstrat deja că este incapabil sa gestioneze criza, iar acum executivul are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Petru Movila – presedinte PMP Iasi:Partidul Miscarea Populară a solicitat și solicităm ca de urgență, Consiliul Suprem de Apărare a Țării să se întrunească, să facă o evaluarea foarte la rece a ceea ce se întâmplă în România și să determine decizii și soluții. O dată în plan intern pentru că vedem foarte clar că nu există nici o coerență, nici o organizare și nici o responsabilitate instituțională dacă vreți pe ceea ce înseamnă pandemie, excluzându-i pe cei doi kamikaze dacă putem spune, doctorul Arafat și doctorul Gheorghiță”.

Liderul PMP Iasi consideră o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secțiile ATI. Suplimentar, este obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei antipandemie și antivaccin.

Petru Movilă, PMP Iași: „Modul în care colaborăm și cooperăm cu țările din UE, membre NATO pe ceea ce înseamnă ajutorul pe carea acestea le oferă României. Am vazăut că Italia a trimis câteva mii de medicamente, de tratamente pentru sistemul de saănătate din România. Ungaria a preluat deja aproximativ 60 de pacienți bolnavi Covid 19, noi trebuie să vedem foarte clar care este direcția României, ce vrem de la cei din exterior pentru că și acesta este un lucru important”.

Acesta a mai precizat că ne aflăm într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza infectiei cu Covid iar medicii luptă fără resurse în iadul din spitale. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, fiind nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.