PMP: „Românii trebuie să știe cine le susține interesele și cine nu!”

9f18e476-d3a3-4252-9dd1-6fa7fe8c0413

Prezent la Iasi, presedintele PMP, Eugen Tomac a vorbit despre proiectele pe care le doreste pentru ieseni. Tomac a vorbit despre reducerea numarului de parlamentari, criza de sanatate si despre proiectul autostrazii care trebuie sa lege Moldova de Uniunea Europeana. La conferinta a participat si deputatul, Petru Movila candidat la Camera Deputatilor dar si prof.univ.dr.ing. Dorina Isopescu, candidat PMP pentru Senatul Romaniei.

Eugen Tomac, presedinte PMP

Din capul locului vreau sa spun ca criza de sanatate, din pacate nu a trezit la realitate clasa politica, in continuare avem doar promisiuni desarte si nimeni nu vrea in mod echilibrat asezat sa stam la aceeasi masa pentru a gasi solutii. Singurul partid politic din Romania care a venit cu o solutie concreta pe care am si propus-o in Parlament este Partidul Miscarea Populara prin proiectul de lege privind reforma si organizarea sistemului de sanatate.

Liderul PMP a mai precizat ca partidele trebuie sa semneze un pact prin care, odata ajunsi in Parlament numarul de parlamentari sa se reduca la 300.

Eugen Tomac, presedinte PMP

Colegii mei din intreaga tara, inclusiv la Iasi s-au adresta catre toate partidele politice parlamentare, cu solicitarea ca cel care deschide lista la Camera Deputatilor si la Senat, fie ca este din PSD, PNL, USR sau alte partide sa semneze impreuna cu noi un pact prin care se angajeaza, o data ajunsi in Parlament vor vota reducerea numarului de parlamentari la 300.

Tomac nu a mentionat si despre Autostrada Unirii, un subiect sensibil pentru toti cetatenii.

Eugen Tomac, presedinte PMP

Profit insa de aceasta ocazie sa va spun ca PMP va insista ca acest proiect al autostrazii care trebuie sa lege Moldova de Uniunea Europeana sa nu se opreasca la Iasi. Noi ne dorim ca aceastea autostrada sa fie continuata pana la Chisinau , astfel incat Autostrada Unirii sa fie autostrada Tg. Mures -Iasi-Chisinau.

Noi vom insista ca acest proiect sa nu fie din nou abandonat asa cum s-a intamplat in ultimii 2 ani de zile.

Liderul PMP a mai precizat ca executivul viitor are obligatia sa-si concentreze atentia pe prioritatile pe care UE le are si sa nu mai rateze oportunitatile, doar pentru ca Guvernele au avut alta agenda decat cea a Uniunii Europene.