PMP neaga fuziunea cu PNL

pmp11

Liderul PMP Iași, Petru Movila, neaga fuziunea cu PNL si afirma ca stirile aparute in spatiul public potrivit carora PMP și PNL ar fi fuzionat prin absorbtie sunt false.

Petru Movilă sustine ca Partidul Miscarea Populară nu a votat nici un fel de procedură pentru începerea unei fuziuni cu nici un alt partid, în cazul de față PNL. Acesta susține că s-a stabilit clar ca să existe o echipă de discuții de colaborare cu PNL, dar în nici un caz nu s-a discutat despre încheierea unei proceduri de fuziune.

Petru Movilă, lider PMP Iași:Și PMP și PNL sunt membre ale Partidului Popular European. Suntem interesați și este normal să colaborăm pe dreapta, însă ceea ce a a apărut în spațiul public, că PNL a decis să voteze sau a votat astăzi o fuziune cu PMP este punctul lor de vedere. Urmează ca noi, conducerea Partidului Mișcarea populară să decidem în continuare traseul partidului, însă clar, opțiunile exprimate de colegi sunt pentru ca PMP să rămână un partid de sine stătător. Avem peste 2000 de aleși locali, suntem al treilea partid ca reprezentare în administrațiile locale și da, avem toată disponibilitatea să colaborăm cu PNL, un partid situat politic pe partea dreaptă”.

Movilă a mai precizat că nici ideea de a compara PMP cu ALDE nu este una benefică pentru partid.

Petru Movilă, lider PMP Iași: „PMP și ALDE sunt puși în aceeași oală dacă vreți să folosim o expresie românească, pentru că este o comparație total neavenită între PMP -ALDE, între Cristian Diaconescu și Călin Popescu Tăriceanu. Să nu uităm faptul că acest personaj politic Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-și atinge scopul vândut partide, a vândut camarazi, a vândut colegi de parti deși este cel care s-a opus cu șantaj, ca PNL în anul 2020, să nu primească în alianța de guvernare, miniștri din cabinetul PMP, chiar dacă voturile din parlament ale parlamentarilor PMP au susținut coaliția majoritară la guvernare”.

PMP este condus de Cristian Diaconescu, după ce Traian Băsescu s-a retras din prima linie a partidului dupa alegerile parlamentare din 2020.