PMP ii cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile prin băncile austriece

pmp-1

Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii, PMP ii solicita lui Marius Budai sa puna capat convențiilor încheiate de Casa Națională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna și cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

„Dacă doriți cu adevărat să arătați Austriei că suntem serioși și că nu suntem dispuși să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveți prilejul să le trimiteți astfel austriecilor un mesaj puternic și să le arătați că acțiunile lor au consecințe”, se menționează în scrisoarea PMP.

Formatiunea politica mai mentioneaza ca, desi PSD cât și PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziție în relația cu aceste firme.

„Boicotul este o opțiune legitimă pe care o are fiecare cetățean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare și arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecințe ale deciziei Vienei. Atragem atenția asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme și pârghii legale și instituționale mult mai puternice. Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiți aceste pensii prin băncile românești”, se mai punctează în scrisoarea celor de la PMP.