PMP Iasi: „Votam proiectele de urbanism, nu investitori!”

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită PNL să nu-l mai atragă în luptele meschine pe care le duce cu PSD şi primarul Mihai Chirica, pentru a-şi plăti nişte poliţe din vechiul USL.

Acuzaţiile făcute de liderul Organizaţiei Municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, nu au niciun efect asupra consilierilor PMP, mai ales în condiţiile în care PNL n-a dorit niciodată să dialogheze cu PMP pentru a forma o alianţă solidă în opoziţie.

„Liderii PNL merg pe intimidare, lansând acuzaţii doar de dragul de a câştiga capital politic. Întotdeauna am votat PUZ-urile de pe ordinea de zi a şedinţelor de CL a ultimilor 2 ani, fără a analiza cine este în spate şi cine nu, ci doar din perspectiva dezvoltării oraşului nostru. PNL nu este în măsură să ne arate cu degetul, mai ales prin prisma voturilor din Consiliul Local. Dacă ar fi după PNL am bloca Iaşul în totalitate si eventual evoluţia spre dezvoltare ar trebui să se aplice doar după bunul lor plac. Ca să fie clar, PMP susţine dezvoltarea oraşului într-un mod unitar”, a declarat Alin Aivănoaei, preşedintele Organizaţiei Municipale a PMP Iaşi.

Conducerea partidului, în mod categoric, subliniază faptul că PMP nu va vota la presiunea PNL! Situaţia indicată este cel puţin hilară întrucât doar PNL votează în şedinţele de Consiliu Local (CL) arbitrar, în funcţie de interesele acestuia.

PMP a votat de fiecare dată pentru proiectele Iaşului, şi nu pentru PSD sau PNL. Mai mult, din 2016 în prezent, PMP a încercat sistematic să dialogheze cu aceştia.

„Pentru noi, nu există proiecte ale PNL, ale PSD sau ale lui Mihai Chirica, ci doar proiecte pentru ieşeni. Nu votam nume ci proiecte, spre deosebire de PNL care blochează tot ce se poate fără a se uita la repercusiuni. Nu tot ce crede şi spune PNL este şi veridic. Liderii actuali au sentimentul că sunt o adevărată somitate în domeniu, tratând cu superioritate absolut pe oricine, fără a împărtăşi o altă opinie înafară de a lor, fundamentată sau nu. Mai degrabă să înveţe să facă o opoziţie constructivă şi să voteze proiectele Iaşului, nu să blocheze absolut orice fără nicio argumentaţie concretă, doar pentru a plăti nişte poliţe. Dl. Bodea să-şi vadă de PNL şi să nu-şi mai dea cu părerea despre votul consilierilor PMP. Noi înţelegem dorinţa de a fi vizibili în contextul unei posibile viitoare candidaturi la primărie, însă nu suntem de acord să cădem la mijloc în lupta dintre PSD, Mihai Chirica şi PNL”, a explicat Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!