PMP Iasi: „Substaţia de ambulanţă din Păcurari începe să prindă contur!”

substatie ambulante

După doi ani de zile de la depunerea şi aprobarea în Consiliul Local a propunerii consilierului local PMP Violeta Găburici, în cursul zilei de vineri au început demersurile concrete pentru construirea investiţiei necesare pentru ca ambulanţele să intervină mai rapid în zona de vest a Municipiului Iaşi.

Astfel, ca urmare a hotărârii instanţelor de judecată, clădirile fostei autogări au început să fie demolate pentru a se face loc viitoarei structuri care va deservi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

„Înfiinţarea substaţiei de ambulanţă din Păcurari este unul dintre cele mai importante proiecte care au prins contur în ultimii ani. Din cauza suprafeţei mari a oraşului nostru, a distanţei semnificative de la sediul central al Ambulanţei, din Primăverii, dar şi a traficului supraaglomerat, înfiinţarea noii substaţii înseamnă o şansă în plus pentru salvarea unor vieţi. Este un proiect de suflet, care a fost depus ca amendament la proiectul de buget pentru anul 2017. L-am urmărit îndeaproape în ultimii ani, lucru care s-a putut observa şi în Consiliul Local, ca urmare a interplărilor dese pe care le-am avut referitoare la stadiul implementării investiţiei. La fel ca şi până acum, pentru că suntem abia la început, voi face toate demersurile necesare ca substaţia de ambulanţă să fie un proiect finalizat cu succes, în cel mai scurt timp posibil”, a explicat consilierul local Violeta Găburici.

Reamintim că beneficiile înfiinţării acestei substaţii sunt multiple, printre cele mai importante pentru ieşeni fiind intervenţia rapidă a echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi la solicitările din zona de vest a municipiului, unde sunt aproximativ 150.000 locuitori, prin reducerea timpului de deplasare de la 25-30 min la 5 min şi accesul extrem de rapid spre drumul european E 583, unde accidentele de circulaţie grave sunt foarte frecvente pe tronsonul Iaşi – Podu Iloaiei – Tg. Frumos.