PMP Iasi: „La un pas de tragedie din cauza indolenţei Consiliului Judeţean?”

pmp-1

În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, un microbuz cu peste 20 de persoane s-a răsturnat în apropierea localităţii Dobrovăţ. Accidentul, la un pas de a se transforma într-o adevărată tragedie, s-a întâmplat din cauza poleiului, acoperit de zăpadă, dar şi din cauza lipsei de interes a autorităţilor care nu au intervenit cu antiderapant.

În aceste condiţii, consilierii judeţeni ai PMP solicită preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să explice în mod public cum justifică lipsa intervenţiei pe drumul judeţean dat fiind faptul că vremea în această perioadă este instabilă. „Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene a fost sistat în data de 7 martie. Însă, an de an, vremea ne-a produs surprize neplăcute, mai ales în zonele de pădure. În aceste condiţii şi mai ales după accidentul de azi solicit preşedintelui CJ să explice ieşenilor de ce nu s-a luat în calcul menţinerea unui număr minim de utilaje care să prevină astfel de accidente şi care să fie pregătit pentru situaţii excepţionale. Dacă se intervenea la timp, astăzi nu mai discutăm despre 22 de oameni care au ajuns la spital pentru că autorităţile nu au fost în stare să prevadă nişte condiţii meteorologice instabile”, a declarat liderul consilierilor judeţeni ai PMP, Alin Aivănoaei.

Pentru a preîntâmpina astfel de incidente, consilierii judeţeni ai PMP propun ca pe viitor Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi să intervină pe drumurile judeţene pentru a asigura condiţii optime de trafic şi siguranţă pentru participanţii la trafic, indiferent de perioada de timp şi de existenţa unui avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.