PMP cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani.

pmp-1

Aparițiile în mass-media din ultimele zile au stârnit și mai multe controverse în jurul acestei unități medicale, ridicând semne serioase de întrebare asupra legalității și transparenței cu care s-au îndeplinit toate procedurile legale.

Însă, cel mai important aspect este cel legat de faptul că între timp au fost strânse toate unitățile mobile, iarla Iași nici măcar nu au ajuns toate modulele spitalului.

Termenele de livrare promise de la începutul achiziției de către președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, au fost constant încălcate, prejudiciind interesele comunității locale prin privarea de servicii medicale destinate tratării pacienților din regiunea de Nord-Est.

„Ieșenii merită răspunsuri clare și tranșante din partea administrației publice județene. De pe 21 aprilie, când a fost semnat contractul de achiziție, nimic nu a fost conform declarațiilor lui Maricel Popa: pentru un contract de peste 10 milioane Euro am primit doar câteva module dintr-un spital mobil. Nu mai aducem în discuție și cheltuielile adicente cu pregătirea terenului și utilitățile aferente, ci doar faptul căsuntem la mijlocul lunii iunie și nu putem beneficia de serviciile medicale necesare în vreme de pandemie”, a declarat consilierul județean Adrian Acostoaiei.

PMP solicită președintelui CJ să spunăcând vor ajunge toate modulele necesare punerii în funcțiune a spitalului mobil, de ce nu a ajuns până în prezent măcar aparatura achiziționată și dacăse ia în calcul denunțarea contractului încheiat între cele două părți pentru nerespectarea termenelor de livrare și punere în funcțiune.