PLUS Iasi: „Partenerii nostri de la USR să realizeze că, înainte de a căuta aliați la PNL, au un partener în noi!”

Alegerile pentru Primăria Iașului sunt despre ieșeni, despre dreptul lor de a trăi într-un oraș european, cu o administrație care lucrează pentru ei, despre o clasă politică nouă, cu oameni competenți care au o viziune comună și coerentă asupra a ceea ce trebuie să devină acest oraș, al doilea ca mărime din țară.

Încă de la europarlamentare am pornit alături de USR pe același drum și ne dorim să continuăm împreună, însă într-o relație corectă e sănătos să îi atragi atenția partenerului când deviază de la obiectivele comune pentru a se alătura politicii vechi, a jocurilor de culise și a înțelegerilor pe sub mână.

Ne dorim o relație de colaborare sănătoasă, iar politica faptului împlinit nu face parte din această cale. Se întâmplă acest lucru și la București și e pe cale să se întâmple și la Iași.

M-aș fi așteptat de la Cosette Chichirău, înainte de a veni cu o propunere către PNL Iași, unde situația este incertă, candidatul lor pentru moment fiind Mihai Chirica (PSD), să discute mai întâi de toate cu noi, cei de la PLUS. Esențial este să ne alegem un candidat comun înainte de a ne aventura în alianțe care știrbesc încrederea electoratului nostru.

Ne dorim o construcție reală care să aducă o schimbare pentru întreg județul. Sunt de acord că avem nevoie de o alianță mai largă în Iași pentru a stopa flagelul Chirica, însă pentru moment PNL nu are credibilitatea necesară.

Acțiunile lor de la nivel local indică doar o pesedizare a structurilor interne, altfel cum am putea explica că Mihai Chirica este candidatul lor? Pe de altă parte, mă aștept ca partenerii noștri din USR să realizeze că, înainte de a căuta aliați pe alte paliere, au un partener în noi.

Monica Berescu, Președinte PLUS Iași și membru al Biroului Național PLUS

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!