Plouă în Spitalul Mobil de la Lețcani. ”Pot fi primiți primii pacienți”

In plina criza a locurilor libere de la ATI, autoritatile isi indreapta atentia din nou la spitalul mobil de la Letcani. Unele deficiente au fost remediate in cele 2 luni de cand sta inchis. Astazi, in unitatea modulara a plouat iar pentru a opri apa au fost folosite materiale textile. Problema a fost rezolvata conform reprezentantilor unitatii medicale.

Precipitatiile abundente de azi din Iasi s-au resimtit si in unitatea medicala de la Letcani care sta inchisa de aproximativ doua luni.

Alina Popa – presedinte ADI EURONEST 

Pe o usa de acces in din exterior, nu in zona medicala ci pe hol, intrau cativa stropi de ploaie.

Reporter: Celelate probleme de la Spitalul mobil au fost rezolvate? Pot fi primiti pacientii? 

Alina Popa: Sigur. Nu exista nicio problema la acest moment, deci pot fi primiti primii pacienti.”

Dupa ce au fost mutati  pacientii, varianta oficiala invocata a fost o dezinfectie pentru 5 zile. In fapt erau constate mai multe probleme, ulterior confirmate si de autoritati. Raportul intocmit de ISU a scos la iveala mai multe deficiente dar care, aparent au fost rezolvate conform reprezentantilor spitalului. Sectia exterioara a spitalului de  Boli Infectioase poate fi redeschisa, in contextul aglomerarii sectiilor de terapie intensiva.

Costel Alexe- sef CJ Iasi

”Voi asigura toate resursele necesare si financiare si umane pentru spitalul de Boli Infectioase, spitalul care are astazi in comodat sectia exterioara de la Letcani, dupa ce, cei de la ISU si DSP vor spune ca din punct de vedere tehnic va raspunde normelor. Tocmai pentru a nu ajunge in situatia in care si Iasul va fi pe harta unor tragedii cum s-au intamplat la Piatra Neamt sau la Matei Bals in Bucuresti.”

In unitatea mobila sunt 250 de paturi. Dintre acestea, functionale sunt 48 de ATI și 80 boli infectioase.