Ploile torențiale au făcut prăpăd în Moldova

Ploile torențiale au făcut prăpăd în Suceava si Bacau. Peste 450 de pasageri au ramas blocati in trenuri din cauza aluviunilor de pe linia ferata. In zona Pojorata, ploile au adus de pe versanti noroi si crengi care au blocat accesul trenurilor. Si la Bacau pompierii au intervenit in mai multe localitati unde apa a maturat tot ce era in cale. Codul portocaliu de ploi torentiale se mentine si astazi, motiv pentru care autoritatile trag un semnal de alarma populatiei.

Traficul feroviar a fost închis temporar pe linia Pojorâta – Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată, miercuri dupa-masa. Doua trenuri cu peste 400 de pasageri au ramas blocate pana la venirea autoritatilor si a pompierilor. Noroiul adus de pe versanti a fost scos cu utilajele.

Alin Găleată, purt.cuv.ISU Suceava

Sute de calatori care se aflau in tren au fost comasati in trei vagoane si au fost transportati pana in gara Pojorata. In momentul de fata se lucreaza cu un utilaj pentru indepartarea aluviunilor de pe calea ferata si pe masura ce se va reusi, trenurile isi vor putea continua ruta.

Misiunea de deblocare a liniei ferate nu a fost deloc usoara si a necesitat interventia mai multor forte.

Toti calatorii vor ajunge la destinatie. Fara problema.

-Cam cu ce intarziere vor circula trenurile?

-CEl de Galati -Cluj va pleca la 7 din Pojorata.

-Cu ce intarziere?

-De la 14.00 la 19.00. 

De asemenea, pompierii militari suceveni au avut 27 de interventii pentru evacuarea apei in mun. Campulung Moldovenesc, si 2 in localitatea Sadova, din curti, beciuri, subsoluri si demisoluri ale unor gospodarii cetatenesti si ale unor operatori economici.

Si la Bacau ploile torentiale au dus la cresterea debitelor raurilor Cesăreni şi Paliştăneni din comuna Palanca. Torenții au adus aluviuni cu bolovani şi resturi de arbori, inundând în jur de 30 de gospodării. Din fericire, nu a fost inregistrata nicio victima pana acum, insa meteorologii au anuntat ca avertizarile de cod portocaliu se vor mentine si in zilele urmatoare, motiv pentru care populatia trebuie sa isi ia masuri de siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *