Ploi torențiale și furtuni în Grecia, Turcia și Bulgaria. Zeci de persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor

Grecia, Turcia, și Bulgaria se confruntă, de 48 de ore, cu ploi torențiale și furtuni, care au provocat morți, răniți și însemnate pagube materiale.

Două persoane au murit și alte patru sunt date dispărute în furtunile puternice abătute asupra vestului Turciei. Ploile care au început să cadă de luni seară au provocat cel puțin un deces în Grecia, o țară deja grav afectată de incendii devastatoare în vara acestui an.

Avertizări de intemperii severe sunt valabile, până mâine, în multe regiuni din Grecia.

După multe luni de secetă istorică, Spania se confruntă, și ea, cu ploi torențiale, în urma cărora cinci persoane și-au pierdut viața.

Site-urile bulgare de știri sunt pline de filmări și imagini de coșmar de pe coasta sudică a Mării Negre: mașini acoperite de ape sau ajunse în mare, străzi transformate în râuri, case și hoteluri inundate pe mai multe etaje.

A plouat mult și la Burgas, dar sunt afectate orașe mai mici aflate mai spre sud, spre granița cu Turcia.

Țarevo și Ahtopol sunt, practic, sub ape, anunță site-ul Darik.

În stațiunea Țarevo, la malul mării, e stare de dezastru, au cedat podurile, multe drumuri sunt închise, cel puțin doi oameni au murit.

Într-unul din satele din zonă, Kosti, s-au înregistrat și peste 200 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

Este îngrijorare și la Sozopol.

Meteorologii au emis avertizări cod galben și pentru alte regiuni din Bulgaria.

Grecia se confruntă cu ploi torențiale, care au făcut deja o victimă. Furtuna Daniel afectează vestul și centrul țării.

Serviciile de urgență primesc mii de apeluri cu case inundate și un bărbat a murit în apropiere de orașul Volos, după ce un zid s-a prăbușit peste el. Este alertă cod roșu în această regiune, dar și în unele insule din Marea Egee.

Aseară, furtuna a lovit insula Eubeea, de lângă Atena, unde a provocat alunecări de teren, iar în Peloponez au fost afectate terenuri și culturi.

Pe de altă parte, niciun focar de incendiu nu mai este activ în Parcul Național Dadia, unde focul ardea de mai mult de două săptămâni.

sursa romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *