Pleiada Boutique Hotel a lansat noul meniu al restaurantului Maia Fusion (P)

Sharing is caring!

Cinci preparate-vedetă, degustări de vin, cocktailuri pline de culoare și invitați de seamă au participat la lansarea noului meniu, “inspired by nature”

Pleiada Boutique Hotel a lansat noul meniu al restaurantului Maia Fusion, în cadrul unui eveniment-concept, în care au fost prezentate cinci preparate-vedetă și cinci cocktailuri. Seara a fost completată de degustări și prezentări de vinuri ale cramelor: Crama Gramma, Domeniul Panciu, Crama Lechburg.

În cadrul lansării, invitații s-au bucurat de muzică live și de recitalul artiștilor Operei Naționale Române Iași, cu care Pleiada Boutique Hotel a dezvoltat un parteneriat cultural.

Pleiada Boutique Hotel, prin Restaurantul Maia Fusion, devine trendsetter gastronomic în zona opsitalității de lux și investește în imaginea Iașului deschis tuturor provocărilor ce pot face parte din cartea de vizită a orașului.

“Ne surâde foarte mult ideea de a deveni trendsetteri, mai ales că Pleiada Boutique Hotel dă tonul în domeniul ospitalitații de cinci stele și promovează Iașul ca destinație obligatorie pentru a face cunoștință cu România profundă. Ne place să avem noutăți, evenimente care înglobează tot mai multe concepte demne de cinci stele. De altfel, în mai puțin de un an, am călătorit prin toată lumea prin seri cu specific, tradiționale sau exclusiviste”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

DESPRE CELE CINCI PREPARATE-VEDETĂ
Somon marinat cu sfeclă, salată cu portocală și fenicul
Principalul atu al acestei secvențe aromate din filmul noului meniu: papilele gustative încep să se simtă ca într-un dans, în care tot ceea ce contează este pasul potrivit al condimentelor. Somonului i-a revenit rolul principal, din care dirijează absolut tot filmul. Experiența devine epică prin acompaniamentul salatei pe post de asistent excentric.

Piept de rață, cartofi dauphinois (cartofi, smântână infuzată cu cimbru și usturoi), sos de vișine
Aromele se împletesc exact ca într-un dans al Ielelor, în care contează enorm să prețuiești magia întrepătrunderii gusturilor. Dansul atinge apogeul când intră în scenă sosul de vișine, menit să schimbe cu totul traiectoria previzibilului.

Mușchi de porc în crustă de verdețuri, tartă cu mere și esalota caramelizată, reducție de vin Porto
Aici, dansul gusturilor pornește ca o horă, lent și cumpătat. După o degustare lentă, totul se transformă într-un vârtej cu chiote ale papilelor gustative, în vartejul și năvala ritmului. Acesta este mai mult decât un preparat, este o ademenire, o tentație, fix ca în Ciuleandra.

Mozzarella di buffala, pesto de busuioc, roșii deshidratate
Ritmul gustului este ceea ce ne face să tresărim și să devenim dependenți de o amintire gastronomică. De câte ori ne-am amintit gusturi, nu zile? Acum ne vom aminti de un gust simplu și delicat, impregnat cu promisiuni, desprinse parcă din canțonete selecte.

Lup de mare, hummus de morcovi, morcovi de grădină, spanac tânăr, sos beurre noisette cu roșii
Atâtea valuri de gusturi bune într-o singură…reprezentație! Avem destăinuiri foarte discrete ale artei gastronomice, la fel cum într-un vals, destăinurile se fac din priviri. Naturalul din darul pământului întâlnește un dar al apelor cu un rezultat de nerefuzat.

E VINERI. E PLEIADA!
În fiecare vineri, Restaurantul Maia Fusion invită iubitorii de gusturi bune la un eveniment cu specific, dedicat și adaptat, de obicei, unui eveniment important din calendar. Vinerea aceasta, 5 iulie, în cadrul lunii Libertății, Pleiada Boutique Hotel invită la American Dream, marcând, cu gusturi americane, Ziua Libertății. Serile sunt acompaniate de recitaluri live, cu prezențe ale artiștilor Operei Naționale Române Iași, Pleiada fiind partenerul instituției.

shares