Pledoarie pentru meseria de drumar la Colegiul „Gh. Asachi”

drumari

Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Iași a organizat astăzi o manifestare dedicată împlinii a 179 de ani de la înființare. Cu această ocazie, a avut loc tradiționala predare de ștafetă a elevilor absolvenți către cei care la anul vor păși în ultimul an de învățământ liceal, prin înmânarea „Cheii liceului”.

Directorul Colegiului Tehnic, Carmen Botez, a înmânat diplome de onoare pentru întreaga activitate didactică unor foști și actuali dascăli. Manifestarea a beneficiat și de prezența unor invitați din rândul administrației publice, consilierul local Etienne Ignat, profesorul dr.ing. Nicu Mihalache și pe Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al DRDP Iași. Acesta din urmă a fost invitat în dublă calitate, și ca autor al volumului „Și totuși…”, care prezintă aspecte inedite ale vieții de drumar și care se poate constitui într-un adevărat ghid pentru elevii care doresc să îmbrățișeze această meserie.

Nicu Popovici – purt.cuv. DRDP Iasi: „De 15 ani m-am alaturat presei drumarilor si am fost obligat sa constat ca, ce stiam din afara presei nu este adevarat si am mai constatat ca se spune foarte putin despre breasla drumarilor pentru ca ei stiu sa construiasca, sa repare, sa administreze dar nu stiu sa vorbeasca”.

Directorul Carmen Botez a promis că va analiza reintroducerea în programa școlară și a unor specializări, precum asfaltator sau lucrător în construcții de drumuri, care s-au regăsit în istoria recentă a instituției.