Plăți prin Sms la Starea Civilă

foto_smartphone

A devenit functionala plata prin SMS a taxei aferenta procesarii dosarului pentru obtinerea duplicatelor sau a altor dovezi de stare civila. Anterior puteau fi achitate in acest mod doar taxele pentru eliberarea cartilor de identitate definitive sau provizorii. Reprezentantii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi au anuntat ca a devenit functionala plata prin SMS a taxei de 12 lei aferenta procesarii dosarului pentru obtinerea duplicatelor sau a altor dovezi de stare civila.

Cei interesati trebuie sa trimita SMS la 7530 cu textul ISPD CNP, fiind astfel achitata taxa pentru procesarea dosarului aferenta cererilor de eliberare a urmatoarelor documente: duplicat certificat de stare civila, Anexa 24 (Sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale), Anexa 9 (mentiunile existente pe marginea actelor de stare civila), Extras multilingv, transcriere, rectificare, schimbare nume, inscriere mentiune, alte dovezi.

„Este un proiect important, care mentine institutia pe linia digitalizarii, cu scopul de a obtine pe viitor suplimentarea acestor servicii, totul pentru simplificarea procedurilor, a eficientizarii timpului cetateanului, in stransa legatura cu permisivitatea pe care o ofera legislatia din domeniu.”, explica reprezentantii DLEP Iasi.

La transmiterea SMS-ului se va genera automat un e-mail catre o adresa electronica dedicata (creata de reprezentantii DLEP Iasi) care va contine dovada platii. Aceasta va fi listata de catre lucratorul de la birou si va fi atasata la dosar, fiind eliminat astfel timpul de asteptare al cetatenilor de la ghisee.