Platformă care urmărește dacă absolvenții se angajează, lansată de Ministerul Muncii. Angajatorii ar urma să poată informa Ministerul Educației despre nevoile de calificare pentru locurile de muncă neocupate sau viitoare

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a lansat o platforma care urmărește dacă absolvenții se angajează. Platforma este dedicată instituțiilor, pentru „anticiparea nevoii de competențe și crearea unui mecanism integrat de corelare a sistemului de educație cu cererea de pe piața forței de muncă”. Cu alte cuvinte, angajatorii ar urma să poată transmite Ministerului Educației ce nevoi de calificări la locurile de muncă au la locurile de muncă pe care le au libere sau pe care le estimează că le vor avea.

Proiectul prin care s-a dezvoltat această platformă a fost implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) și a fost finanțat din Fondul Social European cu aprox. 4 milioane de euro. În acest moment, platforma nu poate fi accesată în vreun fel și este doar instituțională, pentru „anticiparea nevoii de competențe și crearea unui mecanism integrat de corelare a sistemului de educație cu cererea de pe piața forței de muncă”, a asa cum declara chiar Ministerul Educatiei.

Platforma ReConect informatică are trei componente: un mecanism care monitorizează inserția absolvenților din mediul preuniversitar și universitar pe piața muncii, un mecanism care anticipează nevoia de calificare pe termen scurt, mediu și lung si un mecanism de evaluare şi monitorizare a politicilor publice privind măsurile active şi formarea profesională.

Platforma ReConect va oferi, prin aplicațiile informatice care stau la baza programului și o imagine de ansamblu a trasabilității de la absolvire până la încadrarea pe piața muncii astfel încât să fie create politici publice care să ducă la o corelare cât mai bună a cererii angajatorilor cu oferta pe care o asigură sistemul de educație”, mai anunță reprezentanții Ministerului Muncii.

Sursa: Edupedu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *