Plata cu cardul la taraba, lansata oficial vineri in Piata Alexandru

Sharing is caring!

Plata cu cardul la tarabă va fi lansată pe 20  septembrie, la Iași, în Piața Alexandru cel Bun, într-un eveniment de business  networking. Aici se vor întâlni reprezentanți ai autorităților, antreprenori, programatori, producători locali, comercianți și ONG-iști implicați în  dezvoltarea locală.

Evenimentul este dezvoltat de MasterCard și Asociația Administratorilor de Piețe din România(AAPR), în colaborare cu Patria Bank, și beneficiază de susținerea Primăriei Iași și a Camerei de Comerț Iași.

Spațiul de dialog creat cu această ocazie va fi o platformă pentru exprimarea ideilor legate de revitalizarea și modernizarea conceptului de piață tradițională care își propune să găsească un numitor comun între dorința în creștere de a avea o alimentație bogată în fructe, salate și legume, fenomenul “eat local” – consumul de produse de la localnici și tendința de digitalizare a vieții.

Plata cu cardul la piață a fost lansată în iunie, într-un program pilot, în Piața Cibin din Sibiu. Dotarea Pieței Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piață din România – Piața Hala Traian din București, eveniment primit favorabil atât de consumatori, cât și de producători. AAPR reunește aproximativ 260 de piețe  cu peste 12.000 de tarabe din 34 de administrații locale.

shares